I den här bloggen skriver jag ner våra familjerecept och annat som vi brukar laga, baka och äta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tisdag 15 juli 2014

Tunn pasta med pastasås


Ingredienser till pastasåsen. Foto Tina Tellholm.

Ingredienser

Spagetti no 1 Barilla
1 burk hela champinjoner
2 morötter
1 röd chili
1 gul paprika
1 hel vitlök
Tomater ca 10 körsbärstomater
Ingefära

Salt
Socker
Japansk soya
Stark chilisås
Balsamvinäger
Smör
Olivolja

Dela och stek champinjonerna. Foto Tina Tellholm.

Gör så här

Dela champinjonerna på hälften stek i smöret.

Hyvla morötter med potatisskalare eller osthyvel till tunna strimlor.
Skala vitlöksklyftorna, skär dom i tunna skivor.
Skär den röda chilin i tunna skivor, ta bort kärnorna.
Strimla paprikan.
Skär tomaterna i små bitar.
Skär ingefäran i tunna strimlor, hacka.

När champinjonerna är stekta tillsätt de övriga grönsakerna. Stek i smör och olivolja. Tillsätt ca 1 dl vatten.

Krydda med salt, socker, japansk soya, starkt chilisås och balsamvinäger efter smak.
Låt puttra tills det är mjukt.

Här puttrar det i grytan. Foto Tina Tellholm.

Koka pastan i 3 minuter - viktigt att den inte kokar för länge. Provsmaka och häll av det kokande vattnet precis innan den är helt mjuk. Häll av vattnet i durkslag och tillsätt ca 50 gram smält smör. Rör om försiktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar