![]() |
Ingredienser till pastasåsen. Foto Tina Tellholm. |
Ingredienser
Spagetti no 1 Barilla1 burk hela champinjoner
2 morötter
1 röd chili
1 gul paprika
1 hel vitlök
Tomater ca 10 körsbärstomater
Ingefära
Salt
Socker
Japansk soya
Stark chilisås
Balsamvinäger
Smör
Olivolja
![]() |
Dela och stek champinjonerna. Foto Tina Tellholm. |
Gör så här
Dela champinjonerna på hälften stek i smöret.Hyvla morötter med potatisskalare eller osthyvel till tunna strimlor.
Skala vitlöksklyftorna, skär dom i tunna skivor.
Skär den röda chilin i tunna skivor, ta bort kärnorna.
Strimla paprikan.
Skär tomaterna i små bitar.
Skär ingefäran i tunna strimlor, hacka.
När champinjonerna är stekta tillsätt de övriga grönsakerna. Stek i smör och olivolja. Tillsätt ca 1 dl vatten.
Krydda med salt, socker, japansk soya, starkt chilisås och balsamvinäger efter smak.
Låt puttra tills det är mjukt.
![]() |
Här puttrar det i grytan. Foto Tina Tellholm. |
Koka pastan i 3 minuter - viktigt att den inte kokar för länge. Provsmaka och häll av det kokande vattnet precis innan den är helt mjuk. Häll av vattnet i durkslag och tillsätt ca 50 gram smält smör. Rör om försiktigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar