![]() |
Torsk i god sås med basmatiris. Foto Tina Tellholm. |
Ingredienser
2 lökar1 röd chili
10 små körsbärstomater
1 vanlig tomat
1/2 gul paprika
Smör
Japansk soya
Vitt vin
Vitvinsvinäger
Salt
Socker
Tabasco
Heinz ketchup
Grönsaksbuljong
2,5 dl Grädde (eller tjock kokosmjölk)
![]() |
Torskfiléer skurna i bitar. Foto Tina Tellholm. |
2 torskfilér
Skalade räkor
Basmatiris
Gör så här
Skala löken, dela den på längden, skär i tunna strimlorSkär tunna skivor av den röda chilin
Fräs lök och chili mjuk i smör
Tillsätt tomater Japansk soya, vitt vin, vitvinsvinäger, salt, socker, tabasco, heinz ketchup, fransk senap och grönsaksbuljong låt det puttra ihop rätt länge men det ska vara blöt.
Tillsätt grädde (eller tjock kokosmjölk).
Släng i räkor och torsk, koka i ca 10 min.
Koka Basmatiriset enligt instruktion på påsen.
![]() |
Lök, tomater, röd chili och gul paprika. Foto Tina Tellholm. |
![]() |
Räkor som tinar. Foto Tina Tellholm. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar