I den här bloggen skriver jag ner våra familjerecept och annat som vi brukar laga, baka och äta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tisdag 8 juli 2014

Farmors (Margareta Yrtti) recept på Finsk kålrotslåda

Finsk kålrotslåda. Den ska se ut så här med räfflor av gaffel enligt "farmor". Foto internet.

Recept för 10 personer

Ingredienser

1 kg kålrot
2 dl ströbröd
4 dl grädde
1 dl sirap
1 1/2 tsk ingefära
1 msk salt
1 ägg

Gör så här

Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten. Spara spadet!
Mosa och mixa den kokta kålroten.
Sväll ströbrödet i grädden.
Blanda ströbröd/grädde, kålrot, sirap, ingefära, vitpeppar, salt.
Vispa ägget lätt tillsätt det i blandningen.
Späd med spadet till en lös konsistens.

Sätt i en stor form. Gör räfflor med en gaffel strö över ströbröd och lägg på klickar av smör.

Gräddas i 175 grader i 1,5 till 2 timmar.

Jättegott! Smakar inte kålrot bara gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar