![]() |
Finsk kålrotslåda. Den ska se ut så här med räfflor av gaffel enligt "farmor". Foto internet. |
Recept för 10 personer
Ingredienser
1 kg kålrot2 dl ströbröd
4 dl grädde
1 dl sirap
1 1/2 tsk ingefära
1 msk salt
1 ägg
Gör så här
Koka kålroten mjuk i lättsaltat vatten. Spara spadet!Mosa och mixa den kokta kålroten.
Sväll ströbrödet i grädden.
Blanda ströbröd/grädde, kålrot, sirap, ingefära, vitpeppar, salt.
Vispa ägget lätt tillsätt det i blandningen.
Späd med spadet till en lös konsistens.
Sätt i en stor form. Gör räfflor med en gaffel strö över ströbröd och lägg på klickar av smör.
Gräddas i 175 grader i 1,5 till 2 timmar.
Jättegott! Smakar inte kålrot bara gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar