I den här bloggen skriver jag ner våra familjerecept och annat som vi brukar laga, baka och äta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

söndag 6 juli 2014

Godaste bullarna

Foto från internet.

150 gr smör
50 gr jäst
5 dl mjölk
1 1/2 dl sirap
1 tsk salt
2 tsk kardemumma
1,4-1,5 liter vetemjöl special


1 ägg och pärlsocker samt bullformar

Smula jästen i saltet
Värm smör, tillsätt mjölk till 37 °C
Häll blandningen över mjölken

Tillsätt kardemumma, sirap, 12-14 dl mjöl.
Arbeta degen med maskin till den precis släpper bunken.
Jäs degen ca 1 timme under bakduk.

Arbeta degen lätt, dela i två delar, baka ut varje deg i storlek som en ugnsplåt.
Gör fyllningen alt. 1 eller 2. Ta fram smöret i god tid så det är mjukt.
Bred på fyllningen i ett jämnt lager.

Rulla ihop degen på långsidan, dela i ca 2 cm bitar, lägg i bullformar.
Pensla noga med 1 ägg, strö på pärlsocker.
Jäs i 40 minuter.

Fyllning 1

150 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
3 msk kardemumma
Blandas noga

Fyllning 2

100 gr smör
100-200 gr mandelmassa
Bred på smöret på degen
Riv mandelmassan över smöret på degen, använd grov rivare

Gräddning

Gräddas mitt i ugnen
250 °C i ca 5-10 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar