Bild på matbröd bakad på receptet
![]() |
Foto Tina Tellholm vårt eget matbröd |
50 gr Jäst
1 msk Sirap
4 msk Olivolja
1 msk Flingsalt
1 tsk Bikarbonat
5 dl Vatten
1/2 kg Siktat Dinkelmjöl
320 gr Durumvetemjöl
Blanda allt i degbunken och arbeta degen ordentligt först med redskap sedan med händerna tills degen är smidig.
Täck bunken med plastfolie och handduk - jäs i ca 1 timme.
Matbröd
Dela degen i två delar, forma till två långa limpor. Grädda långt ner i ugnen i 225 grader i början dra sedan ner värmen lite, grädda totalt i ca 20 minuter.Focaccia
Olja en långpanna. Tryck ut degen i plåten med fingrarna. Tryck gropar i degen och strö på flingsalt, rödlök och tomatskivor. Grädda långt ner i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.![]() |
Vår egen goda foccacia! Foto Tina Tellholm |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar