I den här bloggen skriver jag ner våra familjerecept och annat som vi brukar laga, baka och äta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

söndag 22 juni 2014

Focaccia, matbröd eller pizzadeg

Bild på matbröd bakad på receptet

Foto Tina Tellholm vårt eget matbröd



















50 gr Jäst
1 msk Sirap
4 msk Olivolja
1 msk Flingsalt
1 tsk Bikarbonat
5 dl Vatten
1/2 kg Siktat Dinkelmjöl
320 gr Durumvetemjöl

Blanda allt i degbunken och arbeta degen ordentligt först med redskap sedan med händerna tills degen är smidig.

Täck bunken med plastfolie och handduk - jäs i ca 1 timme.

Matbröd 

Dela degen i två delar, forma till två långa limpor. Grädda långt ner i ugnen i 225 grader i början dra sedan ner värmen lite, grädda totalt i ca 20 minuter.

Focaccia

Olja en långpanna. Tryck ut degen i plåten med fingrarna. Tryck gropar i degen och strö på flingsalt, rödlök och tomatskivor. Grädda långt ner i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Vår egen goda foccacia! Foto Tina Tellholm







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar