I den här bloggen skriver jag ner våra familjerecept och annat som vi brukar laga, baka och äta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

söndag 22 juni 2014

Bulgogi - Eldkött

Foto från internet


500-600 gr Nötkött (ex. innanlår, entrecote eller rostbiff) i tunna skivor/strimlor
1/2 Vitlök, pressad
4 msk Purjolök finhackad
1 tst Svartpeppar, grovmalen
1 dl Japans soya
2 msk Strösocker
2 msk Sesamolja


Blanda marinaden
Skär köttet i fina strimlor
Blanda allt i en bunke, blanda runt

Låt köttet ligga i marinaden i minst tre timmar gärna över natten.

Stek eller grilla hastigt.

Servera med kokt ris och en sallad av gurka, purjolök och isbergssallad.

Böngroddar - tillbehör till Bulgogi

1 burk Böngroddar
Olja
Salt
Cayennepeppar

Skölj böngroddarna, häll över lite olja, krydda med salt och cayennpeppar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar