![]() |
Foto från internet |
500-600 gr Nötkött (ex. innanlår, entrecote eller rostbiff) i tunna skivor/strimlor
1/2 Vitlök, pressad
4 msk Purjolök finhackad
1 tst Svartpeppar, grovmalen
1 dl Japans soya
2 msk Strösocker
2 msk Sesamolja
Blanda marinaden
Skär köttet i fina strimlor
Blanda allt i en bunke, blanda runt
Låt köttet ligga i marinaden i minst tre timmar gärna över natten.
Stek eller grilla hastigt.
Servera med kokt ris och en sallad av gurka, purjolök och isbergssallad.
Böngroddar - tillbehör till Bulgogi
1 burk Böngroddar
Olja
Salt
Cayennepeppar
Skölj böngroddarna, häll över lite olja, krydda med salt och cayennpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar