![]() |
Färdig Chili Con Carne! Foto Tina Tellholm |
Ingredienser
1 kg nötfärs 5 %3 burkar Heinz vita bönor
1 pkt krossade tomater
1 burk körsbärstomater
Tre, fyras små ekologiska lökar, hackas
1 röd paprika, hacka
![]() |
Lök, röd paprika, röd chili och pressad vitlök med lite olivolja på. Foto Tina Tellholm |
Kryddning
Socker
Salt
Fransk senapStark chilisås
Heinz ketchup
Sambal Oelek
Smör
Olivolja
Japansk soya
Koriander
Spiskummin
Tabasco
Paprika smoked
Persilja
![]() |
Några av ingredienserna. Foto Tina Tellholm. |
Gör så här
Stek köttfärsen till småbitar på hög värmeLägg i löken fortsätt steka till löken är mjuk
Tillsätt burken med körsbärstomater, vita bönor (häll av det blötaste från burken först), krossade tomater skölj ur förpackningen med vatten och häll i, paprika och vitlök.
Krydda efter behag - vi använder alla ovanstående och lite till ...
Låt puttra länge ca 45 min tills chilin fått en tjockare konsistens.
Vegetariskt alternativ
1 burk Borlottibönor (i stället för köttfärs)Lök
Chili
Vitlök
Paprika
Salt och socker
Tabasco
Smör
Spiskummin och koriander
Stark chilisås, thaisås, tomatpuré och ketchup
Koka ihop!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar