I den här bloggen skriver jag ner våra familjerecept och annat som vi brukar laga, baka och äta.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
torsdag 5 januari 2017
Ingefärsshot
200-300 g färsk ingefära (ta lite mindre om du inte vill att det ska bli för starkt)
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
2 citroner, saften
Skölj ingefäran noga och riv den med ett grovt rivjärn. Du behöver inte skala den.
Lägg den rivna ingefäran i en kastrull, häll på vattnet och värm under omrörning till max 60 grader. (Det är ungefär innan det börjar sjuda). Mät gärna med en termometer. Om man kokar förstörs ingefärans nyttiga ämnen. Värm blandningen i cirka 20 minuter.
Sila sedan bort ingefäran. Låt blandningen svalna något, rör i honungen.
När det svalnat till rumstemperatur, blanda i saften från de två citronerna och häll upp i en ren flaska.
Förvara den i kylskåpet, den håller i flera veckor. Skaka flaskan lite innan du häller upp din shot. 6 cl varje dag räcker
Etiketter:
Ingefära
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar