I den här bloggen skriver jag ner våra familjerecept och annat som vi brukar laga, baka och äta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

måndag 29 december 2014

Risotto

Ingredienser Foto: Tina Tellholm

Ingredienser

850 gr nötfärs
4,5 dl ekologiskt Jasminris
3 små gula lökar
4 morötter
2-3 dl gröna ärtor (frysta)
2-3 dl majs (frysta)
1/2 dl Persilja (fryst)
1 röd chili
Köttbuljong
Grönsaksbuljong
Tomatpuré
Japansk soya
ca 0,5 dl Madras Curry
Salt
Socker
Svartpeppar
Tabasco
Smör

Gör så här

Skiva morötterna
Hacka löken
Skiva chilin

Använd en stor traktörpanna/stekpanna som har lock

Rör om och stek hela tiden - plattan på 4

Stek köttfärsen i lite smör, tillsätt löken.

Tillsätt Japansk Soya, salt, socker, två ekologiska grönsaksbuljongtärningar och lite köttbuljong, persilja, svartpeppar, tabasco och tomatpuré.

Sätt i skivade morötter, majs och ärtor 
4,5 dl jasminris stek med och rör om.
1 liter vatten - eventuellt spä på med 1-2 d vatten om det behövs.
50 gr smör

Koka 

Dra ner plattan till 1:an sätt på locket och koka i 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar