![]() |
Bunden och klar för ugnen. Foto Tina Tellholm |
Ingredienser
ca 1,3 kg högrevSalt och svartpeppar. Blanda i en burk 1 del svartpeppar och 2 delar salt.
Extrasaltat smör
Stekpåse
Garn till bindning
![]() |
Så här såg den ut på affären. |
Gör så här
Putsa bort eventuella hinnor.Forma köttet till en avlång "limpa".
Bind ihop med garnet så den håller formen.
Tips på hur man binder kött finns här Fredric Andersson visar hur man binder köttoch här Svenskt kött/köttkunskap/binda en stek
Gnid in svartpeppar och salt (rikligt)
Lägg in köttet i stekpåsen.
Lägg in flera skivor smör.
Stäng påsen med påsklämman som följer med.
Sätt in längst ner i ugnen i 175 grader. 15 minuter per cm tjocklek på köttet. 10 cm tjockt kött = 2,5 timme.
När köttet svalnat ställ in i kylskåpet, kan ätas kallt.
Sås
Sila av såsen som ligger i påsen. Tillsätt lite vatten och red av med idealmjöl. Krydda om det behövs.![]() |
Snöre att binda runt köttet. |
![]() |
En del svartpeppar och två delar salt - blandat och klart. |
![]() |
Köttet inne i stekpåsen omgivet av smör. Nu in i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar